Naslovnica MINA Business Investicije Luka Bar ulaže u opremu pet miliona EUR

Luka Bar ulaže u opremu pet miliona EUR

Bar, (MINA-BUSINESS) – Luka Bar je shodno planu investicija pokrenula aktivnosti u pogledu nabavke lučke mehanizacije sa ciljem unapređenja tehnologija pretovara tereta, ukupne vrijednosti pet miliona EUR.

Kompanija je odabrala isporučioca elektro viljuškara nosivosti dvije tone, sklopljen je ugovor o isporuci sredstava i sada traje rok za isporuku.

“U završnoj fazi je i investicija nabavke tri tegljača sa tri kiper poluprikolice i tri šleper poluprikolice. U toku je vrednovanje prispjelih ponuda po javnom pozivu za nabavku viljuškara nosivosti 25 tona”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kompanije.

Objavljen je javni poziv za nabavku četiri viljuškara nosivosti tri tone. Rok za dostavljanje ponuda je 30. decembar, a istog dana će biti organizovano njihovo javno otvaranje.

“Luka Bar je izgradila i novo montažno skladište na operativnoj obali Volujice, koje će značajno unaprijediti usluge kompanije. Skladište će, u prvoj fazi, omogućiti prihvat rasutih tereta koji zahtijevaju skladištenje u zatvorenom prostoru”, navodi se u saopštenju.

Vrijednost investicije je 91,17 hiljada EUR.

Montažno skladište izradila je renomirana slovenačka firma Petre, koja posluje od 1990. godine.

Iz Luke Bar su najavili da će nastaviti sa daljim ulaganjima u novu opremu i mehanizaciju, sa ciljem unapređenja poslovanja i optimizacije procesa rada.

Najčitanije

BS nastupiće samostalno na parlamentarnim izborima

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka (BS) na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiće samostalno, a nosilac...