fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKrivokapić: Očekujem da budžet bude usvojen sa 81 glasom

Krivokapić: Očekujem da budžet bude usvojen sa 81 glasom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da očekuje da budžet bude usvojen u Skupštini sa 81 glasom.

On je, u intervjuu za Radio Televiziju Nikšić, naveo da 85 odsto građana podržava najavljene reformske programe, a 15 odsto se pojavljuju kao skeptici, što je, kako je rekao, prirodno kada je u pitanju bilo koja tema ili aktivnost.

Krivokapić je kazao da ne bježe od dobrih predloga koji mogu da unaprijede predloženo.

“Najveća skepsa dolazi od predstavnika lokalne uprave, ali to se rješava na drugačiji način, kroz egalizacioni fond, novim pravilima, a ne rušenjem programa”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da ne može da razumije zašto neko ko se bavi politikom ne želi da prihvati da “njegovom građaninu, njegovom biraču bude bolje”.

To, kako je kazao Krivokapić, nije politička priče, već priča za bolje sjutra svakog građanina.

“Mislim da bi svaka politička partija trebalo to da prepozna i očekujem da bužet bude usvojen sa 81 glasom u Skupštini”, istakao je Krivokapić, prenosi Portal RTNK.

Vlada se, kako je naveo, ne bori za birače, već da svaki građanin osjeti boljitak.

Krivokapić je najavio da će to biti već od februara.

“Osjetiće u potrošačkoj korpi, pod pretpostavkom da se budžet usvoji, a ne sumnjam u to”, rekao je Krivokapić.

On je, odgovarajući na pitanje šta ako se u parlamentu amandmanima izmijeni suština budžeta, kazao da ne može da razumije da bi neko pravio budžet da ošteti ideju.

Krivokapić je naveo da je ideja napravljena do kraja, sa pratećom zakonskom regulativom.

“Možda samo jedno neusvajanje, jednog zakona može da izazove poremećaj te dobro osmišljene ideje i projekta, koji je testiran i dobio podršku relevantnih institucija”, kazao je Krivokapić.

On je poručio da rade programe da bi socijalna pravda zaživjela u Crnoj Gori, ne da bi ostali na vlasti, već da građanima bude bolje.

Upitan da prokomentariše navode da je povećanje minimalne zarade na 450 EUR uvertira u osnivanje političke partije, Krivokapić je naveo da je možda jedna njegova izjava izazvala takve reakcije.

“Nijesam spreman da u ovom trenutku, od obaveza, posvećenosti ovakvim programima, predanog rada moga tima da učinimo Crnu Goru zdravijom i boljo… Ne razmišljamo o tome, o formiranju političke partije”, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, “ako ovi politički procesi budu nametali takvo nešto, neće bježati ni od toga”.

“Ali nema razloga za to ako do 2024. godine krenemo ovim reformskim programima, neka to bude zajednički cilj i pozicije i opozicije u Crnoj Gori”, rekao je Krivokapić.
On je, govoreći o rezultatima Vlade, naveo da činjenice govore o njenom uspjehu.

“Imali smo jedno zatečeno stanje, prošle godine u istoriji Evrope najniži ekonomski rast je zabilježila Crna Gora, a ove godine prema trenutnim zvaničnim podacima Svjetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj taj rast je najveći u regionu, a možda i u Evropi 12, 4 odsto”, naveo je Krivokapić.

On je dodao da očekuju da će taj rast biti između 13 i 14 odsto.

“Znači, od onoga da ste bili posljednji sada ste prvi. Zar to nije rezultat? Imamo suficit u budžetu od juna do danas. Mislim da će i novembar biti specifičan, još nijesu obrađeni podaci ali će biti oko 160 miliona”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ima zamajac koji se pokrenuo, a ključna godina da se to vidi je naredna.

“U svim oblastima svakog ministarstva je napravljen izuzetan rad, negdje više negdje manje”, dodao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije