fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivične prijave zbog prouzrokovane štete od 80 miliona

Krivične prijave zbog prouzrokovane štete od 80 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Advokatski tim Atlas grupe podnio je danas Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivične prijave protiv guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića, privremene upravnice u Atlas banci, Tanje Terić i bivšeg privremenog upravnika u Invest banci Montenegro, Milana Remikovića.

Iz press centra Atlas grupe saopšteno je da su krivične prijave podnijete i protiv više drugih za sada NN službenika CBCG zbog toga što su prouzrokovali štetu akcionarima Atlas i IBM banke u iznosu oko 80 miliona EUR.

“Žugić, Terić i Remiković su nezakonitim postupanjem i kršenjem odredbi zakona o bankama i o privrednim društvima, zaustavili gotovo sve komercijalne aktivnosti banke, u značajnoj mjeri ugrozili njenu aktivu smanjenjem prihoda i drugim nezakonitim aktivnostima i na taj način prouzrokovali štetu po akcionare i po klijente banke koja, po našim trenutnim saznanjima, iznosi oko 80 miliona EUR”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su, kako se dodaje, obavili više nedozvoljenih radnji, a između ostalog su prekršili pravo akcionara Atlas banke da učestvuju u postupku.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije