fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIskoristiti potencijale za unapređenje poslovne saradnje

Iskoristiti potencijale za unapređenje poslovne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rusko tržište je značajno za turističku privredu Crne Gore, ocijenili su predsjednik Asocijacije menadžera (AMM), Budimir Raičković i ruski ambasador u Podgorici, Vladislav V. Maslennikov, i dodali da poslovnu saradnju dvije zemlje treba unapređivati.

Sagovornici su saglasni da je rusko tržište značajno za crnogorsku turističku privredu, ali da je pandemija presudno uticala da se ne uspostavi direktna avio linija između Rusije i Crne Gore.

“Polazeći od istorijske povezanosti, kulturnih i drugih veza, sagovornici su saglasni da ih treba unapređivati i razvijati, sa posebnim akcentom na privrednu saradnju”, navodi se u saopštenju AMM-a.

Raičković je upoznao Maslennikova sa aktivnostima Asocijacije i istakao njenu posvećenost unapređenju liderskih znanja i vještina, snaženju poslovnog networka i regionalne saradnje kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope i druge inicijative.

Raičković je kazao da AMM snažno podržava pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji (EU), naročito u pogledu podizanja standarda i konkurentnosti crnogorske privrede.

Maslennikov se upoznao sa djelovanjem AMM-a u Crnoj Gori i regionu. On je, kako se dodaje, predočio ograničenja koja su trenutno prisutna u poslovnoj saradnji između Crne Gore i Rusije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije