fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHaas član Upravnog odbora kompanije doMEn

Haas član Upravnog odbora kompanije doMEn

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Fnansijski direktor kompanije Donuts, Randy Haas, imenovan je za člana Upravnog odbora kompanije doMEn, registra crnogorskog nacionalnog domena .ME.

“Haas je imenovan za člana Upravnog odbora kompanije doMEn kao predstavnik kompanije Afilias Limited, zamjenjujući Desiree Evans Milošević koja je predsjedavala Upravnim odborom kompanije u vrijeme formiranja, kao i u nekoliko mandata nakon toga”, navodi se u saopštenju kompanije doMEn.

Ova promjena u Upravnom odboru desila se usljed akvizicije Afiliasa od kompanije Donuts u decembru prošle godine.

Kompanija Donuts, koja upravlja jednim od najvećih svjetskih portfolia novih domena najvišeg nivoa, je tada kupovinom Afiliasa stekla udio i u vlasništvu kompanije doMEn.

Nakon akvizicije Afiliasa, koja u svom portfoliu ima preko 20 miliona domena, Donuts je postao drugi najveći registar u svijetu.

Iz kompanije doMEn je saopšteno da Haas ima preko 30 godina iskustva u vođenju finansija kompanija koje svoje poslovanje vežu za internet.

Trenutno radi na poziciji izvršnog direktora za finansije u kompaniji Donuts, a prethodno je bio angažovan kao izvršni direktor za finansije internet kompanije Rapsodi/Napster, gdje se istakao vođenjem strateške transformacije kompanije i značajnim uvećanjem profitabilnosti iste.

Haas je takođe dugo radio i u prestižnoj kompaniji Microsoft.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije doMEn, James Bladel, poželio je dobrodošlicu novom članu.

On je takođe iskazao zahvalnost Milošević, kao bivšoj članici Odbora, za doprinos koji je dala razvoju kompanije u prethodnom periodu.

“Milošević je bila predstavnik kompanije Afilias i dio Upravnog odbora kompanije doMEn od samog začetka. Prethodnih 13 godina neumorno je radila kako bi se .ME brend razvio i izrastao u uspješnu priču ove industrije. Siguran sam da će i Haas svojom ekspertizom dati doprinos rastu kompanije i uspjesima koji su pred nama”, rekao je Bladel.

Tri partnerske kompanije – GoDaddy i Donuts, sa svojim lokalnim partnerom, kompanijom ME-net, ostaju vjerne jednom od najuspješnijih crnogorskih javno-privatnih partnerstava, te očekuju nastavak poslovne saradnje sa crnogorskom Vladom na obostrani interes.

“Ukupan prihod državnog budžeta kroz ovo parterstvo, po raznim osnovama, na današnji dan iznosi oko 36,4 miliona EUR, odnosno 47 odsto prometa kompanije”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, kompanija je u prethodnih 13 godina poslovanja, kroz društveno odgovorne aktivnosti koje sprovodi u Crnoj Gori, uložila preko milion EUR u dugoročne projekte namijenjene edukaciji i osnaživanju lokalne zajednice.

Najčitanije

Budućnost Voli u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige. Budućnost...