fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGlavni turisti iz Crne Gore

Glavni turisti iz Crne Gore

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Glavni turisti na Žabljaku su uglavnom iz Crne Gore, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije (TO), Vanja Krgović Šarović i dodala da su zadovoljni zimskom turističkom sezonom.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG kazala da snijega ima dovoljno, kao i da ih raduje produžetak zimskog raspusta.

Krgović Šarović je rekla da su njihovi glavni turisti, tokom zimske sezone od početka pandemije koronavirusa, uglavnom iz Crne Gore, prenosi portal RTCG.

“Nakon toga Srbija, Bosna i Hercegovina (BiH), Hrvatska, Albanija i neznatan dio sa ruskog govornog područja. Prije pandemije, tokom zimske sezone, nijesmo toliko imali turista iz Crne Gore. Uglavnom su to bili gosti iz Srbije, BiH i Slovenije”, rekla je Krgović Šarović.

Ona je rekla da Durmitor ima idealne predjele i terene za razvoj nordijskog skijanja, te sve popularnije hodanje na krpljama.

“To je nešto što je naša šansa da privučemo goste sa drugih tržišta”, smarta Krgović Šarović.

Govoreći o cijenama na Žabljaku, ona je kazala da su jako povoljne.

“Sa tom cjenovnom politikom smo krenuli u pripremu zimske sezone. Sada na Žabljaku imamo hotele sa četiri zvjezdice gdje je cijena noćenja sa doručkom 24 EUR”, navela je Krgović Šarović.

Ona je rekla da su cijene u privatnom smještaju ostale na prošlogodišnjem nivou.

Ipak, kako je dodala, u prvom dijelu sezone cijene su bile veće u privatnom smještaju, zbog čega ih je potrebno korigovati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije