fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 37 pritužbi

Evidentirano 37 pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 37 pritužbi, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj pritužbi se, kao i u prethodnom periodu, odnosio na neizdavanje fiskalnih računa. Po tom osnovu evidentirane su prijave na restoran Cvijo u Baru, pekaru Centar u Ulcinju, kafe bar Premijer u Kotoru, brzu hranu Kod Keje u Danilovgradu, prodavnicu u Beranama, podgoričku buregdžinicu Vanila i pekare
Šar u Bijelom Polju, As u Kotoru i Dimi u Podgorici.

Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju ni podgorička Rasvjeta Delux Lighting i B & S Auto centar, hercegnovski Azuro, stomatološke ordinacije Dr Kostić Dental Clinic, Sotir i White Dental Clinic u Podgorici, kafići Na eks, Matica, Amsterdam i Old Town u Nikšiću i butik Ciao Bella u Baru.

Jedna od evidentiranih pritužni odnosila se na Rudnik uglja Pljevlja, gdje je navodno bez konkursa primijeno oko 80 radnika u rudničko obezbjeđenje za dva dana.

Evidentirane su i pritužbe da u frizerskom salonu Željko u Bijelom Polju i firmi Trojan u Baru rade neprijavljeni radnici, da Eko pumpe u Crnoj Gori ne poštuju zakon o dnevnom odmoru radnika, da kafić Lav u Nikšiću nelegalno posluje, da u marketu Franca u Andrijevici nijesu istaknute cijene proizvoda, dok su u prodavnici City u Podgorici one različite na rafovima i na kasi.

Građani su se žalili i da je osoblje u Domu zdravlja u Baru neljubazno i ne poštuje epidemiološke mjere, da se pekara u Budvi bavi proizvodnjom kuvane hrane i njenom dostavom, a da u nikšićkom Lux taxiju nije ispoštovan program Evropa sad.

Evidentirane su i pritužbe na divlju gradnju, paljenje guma, deponiju građevinskog otpada i izlivanje vode iz cijevi.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije