14 C
Podgorica
September 29, 2020.
Naslovnica MINA Business Evidentirane tri primjedbe

Evidentirane tri primjedbe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane tri primjedbe, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili na nepropisno parkiranje, korišćenje telefona prilikom vožnje, kao i bokserski klub Zlatičanin, koji je odložio tepihe ispod nadvožnjaka kod kompanije Ribnica Commerce.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije

Cijene nafte stabilne na 42 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte zadržale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima...