Naslovnica MINA Business Evidentirane dvije primjedbe

Evidentirane dvije primjedbe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane dvije primjedbe, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani Podgorice su prijavili da se, zbog jakog vjetra, drvo se upetljalo u kablove koje drže susjedni stubovi rasvjete i upozorili da postoji mogućnost da se neki od stubova polome i padnu na ulicu i parkirane automobile.

Evidentirana je i prijava koja se odnosi na svakodnevno odlaganje smeća, šuta i svakakvog otpada pored kontejnera.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije