fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDovesti više avio-kompanija sa zapadnog tržišta

Dovesti više avio-kompanija sa zapadnog tržišta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Barijere na koje bi trebalo obratiti pažnju u cilju intenzivnijeg razvoja turizma u Crnoj Gori odnose se na proširenje aerodroma i prisutnost većeg broja međunarodnih avio-kompanija sa zapadnog tržišta, ocijenio je direktor Hotel Iberostar Heritage Grand Perast, Branko Ćupić.

“Potrebno je proširenje aerodroma, kao i njihova fleksibilnija politika u smislu dovođena British Airways-a, Air France-a, Swiss Air-a i sličnih, jer gosti koji borave u luksuznim hotelima isto tako i putuju”, rekao je Ćupić za Glasnik Privredne komore (PKCG).

On je, govoreći o Perastu, kazao da manjak parkinga, slabo organizovan saobraćaj u samom gradu, kao i neadekvatna infrastruktura posebno kad je riječ o snabdijevanju električnom energijom, vodosnadbijevanju i kanalizacionoj mreži je nešto što se mora srediti da bi kvalitet života u Perastu bio bolji, kao i kvalitet boravka samih turista.

Ćupić je, ocjenjujući razvoj turizma u Crnoj Gori, kazao da država predstavlja jedan od najozbiljnijih prostora za strane investicije i njihovu održivost, s obzirom na broj prisutnih međunarodnih brendova u posljednjih desetak godina, i najave za nova interesovanja i projekte koji su već počeli.

“To pokazuje veliko interesovanje za našu zemlju iza koje stoje ozbiljne aktivnosti na nivou države što ozbiljno doprinosi pozicioniranju Crne Gore na turističkoj mapi svijeta. Struktura turista se mijenja iz godine u godinu, tako da posljednjih godina osjećamo veću prisutnost turista iz zapadno-evropskih zemalja, Amerike, Azije – što govori o kvalitetu naših smještajnih kapaciteta s jedne strane, kao i raznovrsnosti ponude s druge strane”, rekao je Ćupić.

On je, odgovarajući na pitanje kakva ima očekivanja od naredne turističke sezone, kazao da je prodaja već počela u julu prošle godine i po prvim pokazateljima očekuju bolju sezonu nego prošlogodinju.

Iberostar Heritage Grand Perast, koji je dobitnik Wild Beauty Award za hotel godine, ima 130 soba uključujući i apartmane, dva restorana sa tri terase koje se nalaze na samoj obali mora, dva bara, unutrašnji bazen dugačak 18 metara, kao i spoljni, izgrađen u moru, dužine 13 metara, Spa centar sa četiri sobe za tretmane, saunom, turskim hamamom i teretanom.

“To je jedini hotel u Crnoj Gori koji je pod zaštitom UNESCO-a i na listi je kulturnih dobara Crne Gore. Mi u hotelu volimo da kažemo da Iberostar Heritage Grand Perast nije hotel, već jedno posebno iskustvo koje pruža gostu da boravi u venecijanskoj palati iz 18. vijeka u malom UNESCO zaštićenom gradiću kakav je Perast”, naveo je Ćupić.

On je kazao da je spoj istorije, kulture, tradicije u svakom segmentu rada i dizajna hotela upakovano u savremene okvire luksuznog turizma.

“Prošla godina je bila prva sa punim kapacitetima koji su bili dostupni gostima, koji je radio od 10. aprila do 26. oktobra, a rezultati su više nego izvrsni, kako u finansijskom smislu, tako i u prepoznavanju hotela kao jednog od najjedinstvenijih u Crnoj Gori”, ocijenio je Ćupić.

On je precizirao da je ukupno ostvareno 12,1 hiljada noćenja, što je cifra koja je premašila očekivanja za prvu godinu rada hotela.

Najčitanije

Budućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i član...