fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCijena goriva iznad regionalnog prosjeka

Cijena goriva iznad regionalnog prosjeka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene eurodizela i eurosupera 95 u Crnoj Gori više su od prosjeka u regionu, pokazali su podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima posljednjeg sedmičnog Biltena o cijenama naftnih derivata, koji je objavljen danas, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,37 EUR, Hrvatskoj 1,39 EUR, a u Albaniji 1,43 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,27 EUR, odnosno 1,17 EUR i 1,12 EUR.

Eurosuper 95 je u Evropi najjeftiniji u BiH, a najskuplji u Holandiji, gdje litra košta 1,71 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,25 EUR. Eurodizel u Albaniji košta 1,43 EUR, Srbiji 1,38 EUR, a Hrvatskoj 1,33 EUR.

Litar eurodizela je jeftijniji u BiH i Makedoniji gdje košta 1,15 EUR, odnosno 1,02 EUR.

Najjeftiniji eurodizel u Evropi plaćaju građani Makedoniji, a najskuplji Švedske i Velike Britanije, gdje košta po 1,54 EUR za litar.

Posljednje promjene cijena goriva u Crnoj Gori bile su u utorak, kada su eurosuper 95 i 98 poskupili po tri centa, dok je cijena eurodizela ostala nepromijenjena

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra prošle godine, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...