fbpx
7.8 C
Podgorica
December 7, 2021.
Naslovnica MINA Business CGES dijeli dividendu u iznosu od preko 7,4 miliona EUR

CGES dijeli dividendu u iznosu od preko 7,4 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcionarima Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) biće raspodijeljena dividenda u bruto iznosu od 7,48 miliona EUR, odlučeno je na vanrednoj Skupštini akcionara.

„Bruto vrijednost dividende po otplaćenoj akciji iznosi 5,13 centi, a neto vrijednost, nakon odbitka poreza na dobit, po otplaćenoj akciji iznosiće malo više od četiri centa, ili 4,67 centi“, saopšteno je iz CGES-a.

Dioničari su danas jednoglasno usvojili predlog odluke da se prošlogodišnja neto dobit kompanije, u iznosu od 12,46 miliona EUR, rasporedi na način što će se 60 odsto ili 7,48 miliona isplatiti kao bruto iznos dividende akcionarima, dok će se 40 odsto odnosno 4,98 miliona EUR rasporediti kao neraspoređena dobit i kumulirati sa dobiti iz prethodnih godina.

Skupštinom akcionara predsjedavao je vršilac dužnosti izvršnog direktora Ivan Asanović.

U nastavku Skupštine, akcionari su, shodno Zakonu o privrednim društvima, a po utvrđenom dnevnom redu i u skladu sa Statutom, jednoglasno usvojili odluku o razrješenju i izboru novih članova Odbora direktora kompanije.

Reizabrani članovi koji predstavljaju državni kapital u kompaniji su Aleksandar Mijušković, Predrag Mijajlović i Dušan Kljajić, dok je za novog člana izabran Oliver Sošić.

Kompaniju Elektromreža Srbije u Odboru direktora CGES-a zastupaće, kao i do sada, Jelena Matejić, a italijansku Ternu dosadašnji član Guido Guida i Giacomo Donnini, koji je zamijenio Giovannia Cerchiarinia.

Istog dana održana je konstitutivna sjednica novoizabranog Odbora direktora, na kojoj je odlučeno da funkciju predsjednika tog tijela u narednom mandatu obavlja Mijušković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije