fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBiraju najuspješnijeg menadžera i preduzetnika

Biraju najuspješnijeg menadžera i preduzetnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) raspisala je javni konkurs za izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika u ovoj godini, a rok za prijavljivanje je do 25. februara naredne godine.

Upravni odbor Asocijacije odlučio je, kako je saopšteno, da se bira menadžer godine u mikro, malim i srednjim preduzećima, velikim preduzećima i akcionarskim društvima, projekt menadžer za najbolje vođeni projekat, menadžeri godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države, javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama, mladi menadžer do 35 godina.

Predviđen je i izbor preduzetnika godine i najbolje institucije za obrazovanje i edukaciju menadžera, a planirana je i dodjela nagrade za životno djelo.

Predloge mogu uputiti, kako je navedeno, članovi i partneri AMM-a, poslovna udruženja, kompanije, zaposleni i sindikati, javne institucije, lokalne uprave, strukovne organizacije i pojedinci na e-mail adresu [email protected], sa naznakom “Kandidatura”.

Upravni odbor AMM je za predsjednika žirija izabrao glavnog izvršnog direktora Lovćen banke, Vinka Nikića, a kriterijumi za dodjelu nagrada su poslovni rezultati kompanije u ovoj godini i poslovna biografija kandidata.

Konkursni postupak sprovodi stručni žiri: potpredsjednik Privredne komore Crne Gore, Ivan Saveljić, predsjednik Upravnog odbora Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, Vinko Nikić, predstavnik Savjeta stranih investitora Crne Gore (MFIC), Christoph Schön, profesor podgoričkog Ekonomskog fakulteta, Saša Popović, pomoćnica direktorice Uprave za kadrove Crne Gore, Jadranka Đurković, izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo ( FAKT), Anica Maja Boljević, profesor Fakulteta za mediteranske studije, Nikola Dragomanović i predsjednica Nadzornog odbora Asocijacije menadžera Crne Gore, Jelena Č. Milić.

Nagrade dobitnicima biće uručene na svečanosti AMM-a 26. aprila naredne godine, u hotelu Hilton.

Najčitanije