fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAkcionarima na ime dividende 945,48 hiljada EUR

Akcionarima na ime dividende 945,48 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma donijela je odluku da se dio prošlogodišnje neto dobiti, u iznosu od 945,48 hiljada EUR, isplati akcionarima na ime dividende.

Bruto iznos dividende po akciji je dva centa.

„Preostali dio dobiti u iznosu od 211,79 hiljada EUR raspodijeliće se u zadržanu dobit“, navodi se u saopštenju.

Dioničari su na redovnoj Skupštini usvojili finansijski i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu.

Skupština akcionara je za nezavisnog revizora društva za ovu godinu izabrala revizorsko preduzeće Ernst & Young.

„Raspravljano i o predlogu dijela akcionara da Skupština akcionara da ovlašćenje za otkup sopstvenih akcija društva, koji nije dobio potrebnu većinu glasova, uz obrazloženje da će se to pitanje ponovo evaluirati i o njemu izjasniti nakon trećeg kvartala ove godine, uzimajući u obzir makroekonomska kretanja i planirane buduće investicije“, dodaje se u saopštenju.

Iz Telekoma su kazali da su prošlu godinu, koja je bila veoma izazovna u poslovnom i ekonomskom smislu, obilježili posebna briga za korisnike i zaposlene, uspješno održavanje kontinuiteta u poslovanju, podrška partnerima iz javnog i privatnog sektora i brojne donatorske i humanitarne aktivnosti.

„Telekom je, uprkos brojnim izazovima u svakodnevnom poslovanju, značajan dio svojih aktivnosti posvetio unapređenju zadovoljstva korisnika, kako bi opravdao njihovo povjerenje. Zahvaljujući tome, Telekom je u prošloj godini uspio da ostane tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika i u segmentu mobilnog interneta“, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, istraživanje zadovoljstva korisnika koje se kontinuirano realizuje u cijeloj Deutsche Telekom grupi, koristeći isti set parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta.

„Istraživanje takođe ističe njihovo zadovoljstvo stabilnošću i brzinom mobilnog interneta, a korisnici Telekoma imaju i snažniji osjećaj da se vodi računa o njihovim potrebama“, rekli su iz kompanije.

Iz Telekoma su saopštili da su prošlogodišnju krizu iskoristili kao šansu za reorganizaciju procesa unutar kompanije i za formulisanje i implementaciju nove strategije.

Kao rezultat toga, početak ove godine obilježili su stabilan nivo prihoda i rast dobiti u odnosu na isti prošlogodišnji period, stabilna pripejd baza i rast baze postpejd korisnika.

Izvršna direktorica kompanije, Dina Cibulskaja, kazala je da su prošlu godinu iskoristili da dodatno poboljšaju i unaprijede procese u preduzeću, kako bi još brže i još bolje odgovarali na zahtjeve i potrebe korisnika.

„Želimo da učinimo sve što možemo da osjete da brinemo o njihovim potrebama i da se, koristeći naše servise i usluge, nalaze u dobrim rukama. Istovremeno radimo na tome da zadržimo poziciju lidera u oblasti telekomunikacija, pa nastavljamo da prvi u Crnoj Gori predstavljamo najnovije tehnologije“, poručila je Cibulskaja.

Ona je kazala da je Crnogorski Telekom operator koji ima najveći udio u razmjeni podataka putem mobilnog interneta u zemlji, dok je mobilna mreža Telekoma najbrža po mnogim istraživanjima.

„To nas dodatno obavezuje da budemo pioniri u tom dijelu. Zato smo nedavno prvi u Crnoj Gori predstavili i u testni rad pustili dvije 5G bazne stanice“, rekla je Cibulskaja.

Iz Telekoma su podsjetili da, uprkos veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori, godinama ostaju jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...