fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽugić da podnese ostavku

Žugić da podnese ostavku

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića, da pokaže minimum odgovornosti i profesionalne časti i podnese ostavku, jer je u dešavanjuma s Atlas bankom, kako tvrde, svojim nečinjenjem doveo u krizu bankarski sistem.

Iz SNP-a su kazali da predstavnici CBCG, u odgovoru na to što je Atlas gurpa podnijela krivične priojave protiv Žugića i još nekoliko službenika vrhovne monetarne institucije, pokušavaju skretanjem sa suštinskih pitanja da umanje svoju odgovornost kojom su CBCG trajno kompromitovali i uništili njen ugled i integritet.

“Predstavnici CBCG gotovo hvalisavo tvrde da je posljednjom neposrednom kontrolom Atlas i Invest banke Montenegro (IBM), CBCG utvrdila da su banke kritično potkapitalizovane, kao i da su u svom poslovanju primjenjivale nezakonite i nesolidne prakse, te da su u skladu sa imperativnom normom Zakona o bankama, a na osnovu nalaza neposredne kontrole, 7. decembra uveli privremenu upravu u te dvije banke”, kazali su iz SNP-a.

Iz SNP-a su poručili da predstavnici CBCG o sebi pričaju kao da su heroji nacije, a da su prethodne tri godine ćutali.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije