fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZnačaj projekata EPCG da bude prepoznat na svakom nivou

Značaj projekata EPCG da bude prepoznat na svakom nivou

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) želi da značaj njenih projekata bude prepoznat na svakom nivou, a od posebne važnosti u tom smislu je volja državnih institucija da, pojednostavljivanjem procedura, omoguće brži i efikasniji ekonomski razvoj, saopštilo je rukovodstvo te kompanije.

U sjedištu Elektroprivrede je danas održan sastanak rukovodstva kompanije i predstavnika Vlade Crne Gore.

Iz EPCG je saopšteno da su izvršnu vlast predstavljali ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i savjetnik potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem Marko Perunović.

Navodi se da je rukovodstvo EPCG predstavilo investicioni plan Kompanije za naredni period, s posebnim osvrtom na projekte Solari 3000+ i 500+, zatim prevođenje Zete u Krupac i VE „Gvozd“.

Oni su naglasili potrebu za čvršćim povezivanjem sa državnim institucijama, kako bi se nesmetano razvijali projekti od strateškog značaja za kompaniju i za društvo u cjelini.

„Prema riječima članova rukovodstva Kompanije, EPCG želi da značaj njenih projekata bude prepoznat na svakom nivou, a od posebne važnosti u tom smislu je volja državnih institucija da, pojednostavljivanjem procedura, omoguće brži i efikasniji ekonomski razvoj“, kaže se u saopštenju.

Predstavnici izvršne vlasti su, kako se navodi, polazeći od strateškog opredjeljenja države, usmjerenog ka jačanju energetske i ekonomske stabilnosti, potencirali potrebu za intenzivnom komunikacijom na relaciji Vlada – EPCG.

Iz EPCG su naveli da je predloženo formiranje mješovite komisije koja bi se, u kontekstu suočavanja sa efektima globalne krize, bavila rješavanjem tekućih energetskih problema.

„Tim prije što je neophodna obostrana valorizacija projekata iz oblasti energetike, kako u pogledu izgradnje novih, tako i na planu proširenja i unapređenja postojećih proizvodnih objekata“, dodaje se u saopštenju.

Kako je saopšteno, na sastanku se govorilo i o drugim aktuelnostima iz domena energetike, uz saglasnost oko ocjene da je racionalno korišćenje postojećih i pametno i pravovremeno ulaganje u buduća postrojenja preduslov za održivi razvoj.

„Zaključna ocjena je da je za prevazilaženje energetske i, u širem smislu, ekonomske krize, nužno zajedničko djelovanje svih relevantnih društvenih činilaca“, dodali su iz EPCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...