fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZbog prodaje zgrade mogući novi protesti

Zbog prodaje zgrade mogući novi protesti

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Stečajna uprava Rudnika boksita ponovo je oglasila prodaju upravne zgrade u Nikšiću, uprkos nezadovoljstvu bivših i sadašnjih radnika koji čekaju da se od te imovine isplate njihova potraživanja.

Radnici-povjerioci traže da se zaustavi prodaja preostale imovine preduzeća, odnosno upravne zgrade, do konačnog rješenja o isplati potraživanja, pišu Vijesti.

Najavljuju i mogućnost novih protesta.

Ovo je deseti oglas za prodaju imovine Rudnika boksita, a prodaje se upravna i poslovne zgrade, kao i zemljište u Nikšiću za oko 1,5 miliona EUR.

Rok za dostavljanje ponuda je 28. decembar do deset sati.

Bivši radnik-povjerilac, Rašo Čivović, uputio je dopise premijeru Zdravku Krivokapiću i predsjedniku Privrednog suda i sudiji u tom postupku, Blažu Jovaniću.

Čivović je u dopisu Krivokapiću naveo da radnici već imaju pravosnažno rješenje “za krivca ako se ošteti stečajna masa Rudnika boksita, a šteta iznosi 800,28 hiljada EUR”.

On je u dopisu zamolio da se to spiječi, “jer je u igri neka mađarska firma, a to su u stvari nikšićki Mađari”.

Privredni sud je u septembru prošle godine usvojio prigovor Čivovića na radnje ranijeg stečajnog upravnika koji je, kako se navodi u prigovoru, raskidom ugovora sa mađarskom kompanijom Vagonimpex doveo do toga da može nastati velika šteta za stečajnu masu u iznosu od 800,28 hiljada EUR, a koja namjerava da se namiri prodajom upravne zgrade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije