fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZaživjele biznis ideje u Staroj Varoši uz podršku Glavnog grada

Zaživjele biznis ideje u Staroj Varoši uz podršku Glavnog grada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad je, u cilju oživljavanja Stare varoši, kroz konkurse bespovratne podrške pomogao preduzetnicima da razviju nove biznis ideje ili unaprijede postojeće, čime se, kako je saopšteno, podstiče ekonomski razvoj i proizvodnja tog dijela Podgorice.

“Na taj način u Staroj varoši podstičemo ekonomski razvoj i proizvodnju, zanatske trgovinske, ugostiteljske djelatnosti i turizam, ali i afirmišemo kulturni potencijal, tradiciju i posebnost ovog dijela Podgorice”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

O efektima te podrške najbolje govore građani koji su su se prijavili na konkurs Glavnog grada i krenuli da razvijaju svoj posao.

“Apart hotel Limun old town otvoren je prošle godine i bio je jedna od prvih biznis ideja koja je realizovana kroz pomenuti konkurs”, rekli su iz Glavnog grada.

Vlasnik Mitar Radulović godinu kasnije sa zadovoljstvom govori o postignutim rezultatima.

”Projekat je zaživio i mogu slobodno da kažem da smo uspjeli sa idejom. Imali smo goste iz cijelog svijeta, najviše iz Evrope. Uspjeli smo da im dočaramo duh Podgorice i druh Stare varoši”, rekao je Radulović i još jednom zahvalio Glavnom gradu na podršci.

Biljana Keković nedavno je otvorila galeriju Atelje 10 za koju smatra da će u kulturnom smislu doprinijeti oživljavanju Stare varoši.

Preduzetnica Jasna Banjević se bavi proizvodnjom suvenira od ljekovitog bilja, a preko javnog poziva za podršku preduzetnicima uspjela je da otvori suvenirnicu Amnia u Staroj varoši u kojoj se nalaze nesvakidašnji proizvodi i da dodatno razvije svoj biznis.

Mladi preduzetnik Lazar Vujačić je vlasnik kafeterije Merak, koja je nedavno otvorila svoja vrata i polako, ali sigurno postaje omiljeno mjesto okupljanja stanovnika ovog dijela Podgorice, ali i turista.

Pored brojnih infrastrukturnih projekata koji se realizuju na području Stare varoši, kroz ovakve inicijative Glavnog grada podstiče se valorizacija najstarijeg gradskog jezgra. S istim ciljem, ovogodišnji konkurs obuhvatio je i najbolje preduzetničke ideje na prostoru Drača.

Glavni grad je do sada kroz taj javni poziv obezbijedio podršku u vrijednosti 100 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije