fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZavršen poziv za podsticanje razvoja preduzetništva

Završen poziv za podsticanje razvoja preduzetništva

Bar, (MINA-BUSINESS) – Javni poziv Opštine Bar za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva, po osnovu kojeg je opredijeljen iznos direktne finansijske podrške od 270 hiljada EUR, je završen.

“Administrativnom provjerom blagovremeno pristiglih prijava, utvrđen je spisak podnosioca koji su bili dužni da izvrše dopunu dokumentacije, nakon čega će se pristupiti vrednovanju prijava”, navodi se u saopštenju Opštine.

Lokalna uprava je, realizujući Program podrške razvoju preduzetništva, u prethodnom periodu bila posvećena prezentaciji preduzetničkih priča koje je ranije podržala, potvrđujući svoju namjeru da, osim pružanja finansijske podrške, radi na promociji i edukaciji preduzetnika.

Ciklus prezentacija preduzetničkih priča završava se sa iskustvom vlasnice firme Kristinin šareni Kutak, Bojane Curanović, koja je nakon 12 godina provedenih u bankarskom sektoru odlučila da započne sopstveni biznis.

Učestvujući u projektu Snažne žene- snažan Bar, Curanović je pohađala petodnevnu obuku Get ahead, u okviru koje je, kako je navela, stekla neophodna znanja za funkcionisanje poslovanja.

“U našoj radnji ćete naći proizvode koji su rađeni isključivo uz pomoć ruke odnosno tradicionalnim načinom izrade – heklanjem ili pletenjem. Kompjuter sam zamijenila heklicom i nijednog trenutka se nisam pokajala zbog toga”, kazala je Curanović.

Iznos sredstava koja su odobrena Curanović za realizaciju biznis plana je četiri hiljade EUR, a utrošena su za opremanje poslovnog prostora, registraciju firme i kupovinu potrebnog materijala.

“Težim proširenju posla. Za sada sam i dalje jedini zaposleni u radnji, ali planiram da u narednom periodu zaposlim još ljudi sa Zavoda za zapošljavanje. Osim toga, imam u planu da proširim asortiman i da počnem sa prodajom pozamanterije koju je na ovim prostorima jako teško pronaći. Želim da okupim i ostale preduzetnice koje možda nijesu u mogućnosti i nemaju adekvatno mjesto za plasman svojih proizvoda”, zaključila je Curanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...