NaslovnicaMINA BusinessZainteresovani da se prijave za Dev Talks

Zainteresovani da se prijave za Dev Talks

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Telenor će, u cilju jačanja i umrežavanja IT zajednice u Crnoj Gori, organizovati drugi Dev Talks u srijedu u 12 sati.

Iz Telenora je saopšteno da je tema drugog Dev Talksa Agile way of working in remote mode, koja daje prikaz uticaja koji trenutna covid situacija ima kako na razvoj software (proizvoda) tako i na način kako kompanije i timovi rade u online mode primjenjujući Agile.

Gost predavač na drugom Dev Talksu je dugogodišnji Agile Coach i sertifikovani Scrum profesionalac, Zoran Vujkov, sa bogatim iskustvom u implementaciji Agile-a, koji je u proteklih deset godina uspješno vodio agilne transformacije u brojnim internacionalnim kompanijama, pomažući im da u praksi pređu sa tradicionalnog načina poslovanja na agilan.

foto: Telenor

Vujkov je kazao da predavanje nudi i nekoliko savjeta o tome kako poboljšati kooperaciju i kolaborativnost ljudi u remote modu.

“Iako smo svi negdje u online, virtualnom svijetu, odvojeni jedni od drugih i dalje je jako bitno da održavamo socijalni kontakt, razmjenjujemo znanje i iskustvo i pomognemo ljudima da i dalje napreduju i osjećaju pripadnost nečemu većem od njih samih”, poručio je Vujkov.

Telenor je pozvao sve zainteresovane, ali prije svega IT profesionalce, programere, menadžere i studente da im se pridruže kako bi zajedno kreirali jaku IT mrežu u kojoj će se povezati sa najnovijim tehnološkim trendovima i doprinijeti budućnosti tehnološke industrije.

Kako je zbog velikog interesovanja broj mjesta ograničen, iz Telenora su zamolili sve zainteresovane da se prijave OVDJE.

Generalni direktor Telenora, Branko Mitrović, kazao je da nakon velikog uspjeha prvog Dev Talksa u Crnoj Gori, Telenor nastavlja još snažnije da doprinosi jačanju IT zajednice u zemlji.

foto: Telenor

„Prvi Dev Talks je pokazao da je Crnoj Gori bila potrebna takva platforma za razmjenu znanja i iskustva u ovoj oblasti. Misija Telenora je da pruži značajan podsticaj bržoj transformaciji i razvoju digitalne Crne Gore, povećanju konkurentnosti crnogorske privrede, kao i kompletnom razvoju društva kao cjeline”, rekao je Mitrović.

On je naveo da je Dev Talks prilika da mladi steknu nova znanja i iskustva od iskusnih IT stručnjaka.

“IT tehnologije su sve prisutnije u društvu, a Telenor želi da ih dodatno razvija. Ovaj događaj je samo jedan u nizu koji ćemo organizovati sa tim ciljem”, poručio je Mitrović.

Kako bi osnažili i umrežili IT zajednicu u Crnoj Gori sa međunarodnim IT stručnjacima, kompanija Telenor će jednom mjesečno, a nekad i češće, organizovati Dev Talks predavanja u okviru kojih će dovoditi eksterne predavače, priznate eksperte iz određene oblasti koji će sa zainteresovanima dijeliti svoje motivacione priče i znanja.

Najčitanije