fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZadovoljni sezonom u Turističkom centru Durmitor

Zadovoljni sezonom u Turističkom centru Durmitor

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Turističkog centra Durmitor zadovoljni su ovogodišnjom zimskom turističkom sezonom, za koju očekuju da će trajati do kraja marta.

Direktor Turističkog centra Durmitor, Marinko Purić, kazao je agenciji CGNews da su u januaru imali izuzetnu posjetu, kao i da je ona dobra i tokom februara.

„Na današnji dan imamo preko 15 hiljada prodatih ski pasova, što je značajno više u odnosu na prošlu godinu“, naveo je Purić.

On je dodao da posebno dobru posjetu tokom februara skijalište bilježi vikendom.

„Tokom prošle sedmice imali smo osjetan rast gostiju iz Srbije, kada je kod njih bila neradna nedjelja. Ove godine su najveću posjetu ostvarili domaći i gosti iz regiona. Do kraja februara očekujemo i veći broj gostiju iz Hrvatske“, saopštio je Purić.

Snijega na stazi ima dovoljno i njegova visina u podnožju iznosi 50 centimetara, dok je pri vrhu staze i preko dva metra.

Purić je podsjetio da je od zvaničnog otvaranja skijališta do danas sezona tekla u kontinuitetu, odnosno da je snijega bilo dovoljno i da je staza radila bez prekida.

„Nadam se da ćemo do kraja sezone ostvariti zacrtani cilj, a to je 90 skijaških dana“, kazao je Purić.

On je najavio da će cijene ostati nepromijenjene do kraja sezone, ali da su tokom vikenda u martu planirane određene akcije i popusti o kojima će blagovremeno obavijestiti posjetioce.

I u Turističkoj organizaciji (TO) Žabljak su zadovoljni ovogodišnjom zimskom sezonom.

Predstavnica TO Žabljak, Anđela Anđelić kazala je da su pripreme za sezonu odrađene na vrijeme i da su imali pripremljene skijaške staze i dovoljnu količinu sniježnih padavina, što je doprinijelo i dobroj popunjenosti smještajnih kapaciteta u gradu.

„Ove godine smo i cjenovno konkurentni u regionu, što je uslovilo izuzetno dobru popunjenosti tokom januara, koja je bila na nivou od preko 90 odsto“, navela je Anđelić.

Na Žabljaku su ove godine većinom odmarali domaći i gosti iz Srbije i Hrvatske. Tokom februara primjetna je dobra popunjenost privatnog smještaja, dok su hotelski kapaciteti puni tokom vikenda.

U TO se trude da ponudu upotpune i manifestacijama, a već narednog vikenda u saradnji sa kolegama iz Kolašina organizuju Zimski Sinjajevinski maraton.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije