fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa remont vagona dva miliona EUR

Za remont vagona dva miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je usvojila Informaciju o zaključenju ugovora o garanciji za kreditni aranžman između Željezničkog prevoza (ŽPCG) i Specijalizovane finansijske institucije za finansiranje, nabavku i opravku voznih sredstava (EUROFIME) u iznosu od dva miliona EUR.

Radi se o potrebi urgentnog generalnog remonta voznih sredstava koja se koriste za željeznički putnički saobraćaj.

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović, kazao je na sjednici Vlade da se radi o investiciji u remont kola-vagona za potrebe ŽPCG, u iznosu od dva miliona EUR.

“Pravni osnov za izdavanje ova garancije je Zakon o budžetu za ovu godinu, gdje je ta garancija i predviđena”, kazao je Damjanović.

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Admir Šahmanović, podsjetio je da se nakon deset godina ušlo u ozbiljnu priču o investicijama u željezničku infrastrukturu.

“Prošle sedmice smo aplicirali u okviru Zapadno-balkanskog investicionog okvira sa projektom finansiranja rekonstrukcije pruge od Podgorice do Bara i tražili grant od 112 miliona EUR”, dodao je Šahmanović.

On je rekao da se nadaju pozitivnom odgovoru kolega iz Evropske komisije, napominjući da se uz potpisivanje kolektivnih ugovora u ovom sektoru stiču uslovi za značajno unapređenje uslova rada u ovoj oblasti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...