fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa razvoj preduzetništva u Baru 190 hiljada EUR

Za razvoj preduzetništva u Baru 190 hiljada EUR

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar raspisala je javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za ovu godinu.

Ukupan iznos sredstava opredijeljenih iz lokalnog budžeta za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 190 hiljada EUR, što je uvećanje za čak 40 hiljada u odnosu na prošlu godinu.

Iz Opštine Bar je saopšteno da najviši iznos sredstava koja će se dodjeljivati po pojedinačnom biznis planu u svrhu započinjanja sopstvenog biznisa, unapređenja postojećeg poslovanja i otvaranja novih radnih mjesta, iznosi pet hiljada EUR.

“Pravo da se prijave na javni poziv imaju nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) koje žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje i preduzetnici/ce i mikro privredna društva koja su registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) sa sjedištem na teritoriji Opštine Bar, koja žele da unaprijede postojeći biznis i otvore nova radna mjesta”, navodi se u saopštenju.

Komisija za raspodjelu sredstava prepoznala je određene prioritetne oblasti za preduzetništvo koje će biti posebno vrednovane i to informacione tehnologije i inovativne digitalne usluge, kulturne i kreativne industrije, inovacije u turizmu i valorizacija prirodnih resursa, proizvodna i prerađivačka djelatnost, te socijalno preduzetništvo.

“Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova, odnosno za ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, operativne troškove koji uključuju troškove osoblja i administrativne troškove, shodno tačno određenim pravilima i javnom pozivu”, navodi se u saopštenju.

Javni poziv za raspodjelu sredstava otvoren je 45 dana.

Poziv je dostupan na sajtu Opštine Bar www.bar.me, gdje se može preuzeti i obrazac za prijavu, koji je sastavni dio poziva, a dostupan je i u štampanoj formi u Građanskom birou.

Prijava na poziv i prateća dokumentacija se predaje u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti u Građanskom birou Opštine Bar, ili se šalje poštom na adresu Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar – Sekretarijat za privredu.

“Info dani tokom kojih svi zainteresovani mogu u direktnoj komunikaciji sa članovima Komisije dobiti pojašnjenja, sugestije i odgovore na sva pitanja od značaja za prijavljivanje na javni poziv, održaće se 2. i 15. marta u zgradi Opštine Bar u terminu od deset do 13 sati”, precizira se u saopštenju.

Dodatne informacije u vezi sa prijavljivanjem na javni poziv mogu se dobiti putem mejla [email protected], telefona 030 301 470, a ukoliko je neophodno i lično, u kancelariji Sekretarijata za privredu, svakog radnog dana od devet do 13 sati, uz obavezno poštovanje zaštitnih epidemioloških mjera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije