fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeZa Crnu Goru važne investicije iz UAE

Za Crnu Goru važne investicije iz UAE

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za Crnu Goru su veoma važne investicije koje dolaze iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ali i podrška koja se daje na svim poljima, ocijenili su ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i ambasadorka te zemlje Nabila Alšamsi.

“Na sastanku je konstatovano da dvije prijateljske države imaju kontinuitet dobrih prijateljskih odnosa na političkom i ekonomskom planu, te da su za Crnu Goru veoma važne investicije koje dolaze iz UAE, ali i podrška koji ta prijateljska država daje Crnoj Gori na svim poljima”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku je konstatovano i da postoji snažan potencijal za unapređenje saradnje u oblastima energetike, posebno obnovljivih izvora energije, te turizma, inovacija i tehnologija i saobraćaja.

Ocijenjeno je i da treba razmotriti mogućnost saradnje na velikim infrastrukturnim projektima, poput nastavka gradnje auto-puta Bar-Boljari i Jadransko-jonskog auto-puta.

“Dogovoreno je i da se u narednom periodu administracije obje države posvete stvaranju uslova za jačanje saradnje u navedenim oblastima”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...