fbpx
NaslovnicaMINA BusinessWall Street nadoknadio gubitke od prethodnog dana

Wall Street nadoknadio gubitke od prethodnog dana

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Berzanski indeksi na Wall Streetu u utorak su snažno porasli, zahvaljujući korekciji cijena dionica nakon oštrog pada dan ranije i boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.

Dow Jones je skočio 1,62 odsto na 34.511 bodova, dok je S&P 500 porastao 1,52 odsto na 4.323 poena, a Nasdaq indeks 1,57 odsto na 14.498 bodova.

Nakon što je dan ranije zabilježio najveći dnevni pad u posljednjih devet mjeseci, Dow Jones nadoknadio je u utorak velik dio tih gubitaka prenosi SEEbiz.

S&P 500 zabilježio je prvi rast nakon tri dana pada, a Nasdaq indeks nakon pet dana.

„Mentalitet kupuj nakon pada vratio se na tržište”, rekao je direktor u firmi Horizon Investment Services, Chuck Carlson.

Najviše su porasle cijene dionica u sektorima koji su najviše osjetljivi na kretanja u privredi, a koje su dan ranije oštro pale, jer su ulagače zabrinule vijesti o rastu broja novozaraženih delta sojem koronavirusa, što bi moglo dovesti do novih restriktivnih mjera i usporavanja oporavka ekonomije od koronakrize.

Ipak, ta strahovanja su u utorak blago splasnula.

Podršku tržištu pružili su i bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati kompanija.

Do sada je poslovne izvještaje objavilo 56 kompanija, pri čemu ih je 91 odsto ostvarilo veću zaradu nego što se očekivalo.

Stoga sada analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u drugom tromjesečju porasle skoro 73 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, dok su još nedavno očekivali rast od 66 odsto.

I na evropskim berzama cijene dionica su porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,54 odsto na 6.881 bod, dok je frankfurtski DAX porastao 0,55 odsto na 15.216 poena, a pariski CAC 0,81 odsto na 6.346 bodova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije