fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVuković: Opštine za poreze duguju 81,31 milion EUR

Vuković: Opštine za poreze duguju 81,31 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreski dug opština u Crnoj Gori i firmi čiji su one osnivač je na 31. decembar prošle godine iznosio 81,31 milion EUR, saopštio je ministar finansija Novica Vuković.

“Od toga se 44,96 miliona odnosi na reprogramirani dug, a 36,35 miliona na tekući”, saopštio je Vuković na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade, prenosi portal Vijesti.

Osim toga, kreditni dug po opštinama bio je 107 miliona EUR.

Vuković je istakao i da je resor kojim rukovodi predložio Vladi da donese zaključak da Poreska uprava (PU) sa opštinama i javnim ustanovama i kompanijama zaključi Protokol o dinamici izmirenja tekućeg duga, kao i po osnovu transfernih zajmova.

Vuković je naveo da su opštine na kraju prošle godine imale velike dugove po osnovu transfernih zajmova, poreskog tekućeg i reprogramiranog duga. Reprogram duga je odloženo plaćanje poreskog duga.

On je naglasio da je analiziran period od 31. decembra 2022. do istog dana prošle godine, te da po podacima, opštine sa preduzećima imaju oko 16 hiljada zaposlenih.

U praćenom periodu, novozaposleno je 1,06 hiljada radnika.

Vuković je saopštio da imaju odličnu saradnju sa opštinama, da je država tu da ih podrži, ali da se mora napraviti dinamika izmirenja dugova, odnosno trošenja zajedničkog novca na nivou države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...