fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVuković i Radović na redovnim godišnjim sastancima MMF-a i SB

Vuković i Radović na redovnim godišnjim sastancima MMF-a i SB

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Delegacija Crne Gore, predvođena ministrom finansija Novicom Vukovićem i guvernerkom Centralne banke (CBCG) Irenom Radović, učestvovaće na redovnim godišnjim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB), koji danas počinju u Vašingtonu.

“Tokom zasijedanja, delegacija će imati više sastanaka sa visokim zvaničnicima MMF-a i SB, na kojima će razgovarati o ključnim izazovima i mogućnostima u sferi ekonomske, fiskalne i monetarne politike, sa posebnim naglaskom na jačanje javnih finansija i finansijskog sistema Crne Gore”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pored susreta sa čelnicima MMF-a i SB, Vuković i Radović imaće i brojne bilateralne sastanke sa svojim kolegama iz drugih zemalja, predstavnicima renomiranih finansijskih institucija, fondova, rejting agencija i investitora.

Godišnji sastanci MMF-a i SB, koji traju do nedjelje, okupljaju najuticajnije svjetske lidere, guvernere centralnih banaka, ministre finansija, predstavnike finansijskih institucija, nevladinog sektora i akademske zajednice, kako bi razmijenili mišljenja o temama od globalnog značaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije