fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVrijednost otkupa 7,1 milion EUR

Vrijednost otkupa 7,1 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i zemljoradničkih zadruga sa dva i više zaposlena radnika u drugom kvartalu iznosila je 7,1 milion EUR.

Od toga je vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 2,3 miliona EUR ili 32,4 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 4,8 miliona EUR ili 67,6 odsto.

“Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u drugom kvartalu ostala je na istom nivou u odnosu na isti kvartal prošle godine”, rekli su iz Monstata.

Zabilježen je rast vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata za 4,1 odsto i pad vrijednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 1,9 odsto.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u drugom kvartalu sirovo kravlje mlijeko učestvuje sa 26,4 odsto, stoka po vrstama i kategorijama 18 odsto, svježe povrće 16,5 odsto, kao i kokošija jaja 13 odsto.

Svježe voće i svježa riba učestvuju sa po 8,4 odsto, ostali proizvodi sa 6,9 odsto, industrijsko bilje 1,7 odsto i prerađevine voća i grožđa sa 0,7 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije