fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryVlada i CBCG će kreirati set mjera za ublažavanje posljedica Covid-19

Vlada i CBCG će kreirati set mjera za ublažavanje posljedica Covid-19

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada i Centralna banka (CBCG) će, u saradnji sa komercijalnim bankama, kreirati paket mjera u cilju minimiziranja negativnog uticaja koronavirusa na ekonomiju, građane i privredu, saopštili su premijer Duško Marković i guverner Radoje Žugić.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da je za Crnu Goru prioritet zdravlje njenih građana, ali da se takođe mora voditi računa i o ekonomskim parametrima, kao i očuvanju ekonomske aktivnosti.

„Svjesni smo pozicije u kojoj se nalaze naši građani i najveći dio privrede. Nastojimo da brzo i adekvatno reagujemo kako bismo ublažili negativne posljedice koje će osjetiti cijeli svijet zbog pandemije Covid-19 “, rekao je Marković.

Žugić je kazao da CBCG već predano radi na pripremi seta mjera, a sagovornici su se saglasili da je važno da se one primjenjuju tokom krize izazvane virusom korona i perioda kratkog oporavka.

Marković je dodao da se do sada u ovoj kriznoj situaciji pokazalo da cio sistem funkcioniše i da svako nosi svoj dio odgovornosti.

Najčitanije

Indeksi porasli treći dan zaredom

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica porasle treći dan...
amscg 1

Putevi suvi