fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada danas o Damjanoviću

Vlada danas o Damjanoviću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada bi danas trebalo da odluči da li će vršiocu dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC), Aleksandru Damjanoviću, produžiti mandat u tom stanju.

Damjanović je na toj poziciji šest mjeseci, ali resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) nije raspisalo konkurs za direktora UPC u punom mandatu, niti imenovalo pomoćnike v.d. direktora, pišu Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama lista, Ministarstvo će konkurs za direktora UPC raspisati kada se za to steknu zakonski i objektivno mogući uslovi. I pomoćnici bi, kako je objašnjeno, trebalo da budu imenovani kada se za to steknu uslovi, a čitava procedura će biti sprovedena u roku.

Damjanović je Vijestima ranije kazao da je od početka mandata radio bez ijednog pomoćnika, iako je postavljen na čelo tri nekadašnje uprave – poreske, carina i za igre na sreću.

On je naveo da je Ministrastvu krajem jula predložio svoj tim, a očekuje da rezultati rada Uprave budu još bolji kada Vlada izabere pomoćnike direktora koji će rukovoditi sektorima.

UPC je, od kada je Damjanović na njenom čelu, napravila zavidne rezultate na suzbijanju šverca cigareta i droge.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije