fbpx
NaslovnicaGlavna vijestViše od 80 miliona dobiti u prošloj godini prije oporezivanja

Više od 80 miliona dobiti u prošloj godini prije oporezivanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – EPCG grupa će imati više od 80 miliona EUR dobiti u prošloj godini prije oporezivanja, saopštio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović.

On je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti kazao da će EPCG, prije oporezivanja, u prošloj godini ostvariti dobit od 65 miliona EUR.

Kako je naveo, Rudnik uglja Pljevlja će prije oporezivanja ostvariti dobit od 18 miliona EUR, Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) tri miliona, dok će Solar gradnja EPCG biti u minusu dva miliona, ali je pojasnio da je to “čisti dug prema Elektoprivredi”, prenosi portal Vijesti.

EPCG-Željezara Nikšić će biti u minusu od tri miliona.

Đukanović je naglasio da podatke saopštava s rezervom, jer žele da angažuju i eksternog revizora.

“Kad sve saberemo, prije oporezivnja dobit bi trebalo da bude više od 80 miliona EUR. Na računima imamo 80 miliona EUR. Elektroprivreda se razvija u pravom smjeru i bilansi su dobri”, tvrdi Đukanović.

On je dodao da su u prva tri mjeseca izvezli struju u vrijednosti od 30 miliona EUR.

“Čekamo povoljan momenat da kupimo manjkove. Suština je da dižemo proizvodnju iz obnovljivih izvora. Onda ćemo manje sredstava morati da izdvajamo da uvozimo električnu energiju”, rekao je Đukanović.

On je kazao i da Željezara zaslužuje šansu.

“Uvijek možemo da je prodamo, isplatimo otpremnine i da nam ostane značajna svota novca. Nećemo to da radimo, pokrenuli smo javni poziv, javili su se određeni investitori, nijesu neke tehničke uslove ispunjavali. Raspisali smo novi poziv, čiji je rok 15 dana, da izdamo u zakup Čeličanu i Kovačnicu”, naveo je Đukanović.

On je dodao da ne bi govorio o scenariju šta bi se desilo ako konkurs ne uspije.

“I Ministarstvo i Elektroprivreda imaju jasnu strategiju do kraja. Tražimo malo strpljenja da pokušamo napraviti rezultate, ali spremni smo i za loši scenario. Ni u tom lošem scenariju, ni EPCG, ni država, neće biti u minusu jednoga centa”, naglasio je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije