fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeći promet u uslugama u trećem kvartalu

Veći promet u uslugama u trećem kvartalu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Indeks prometa u uslugama u trećem kvartalu ove godine veći je 22,5 odsto u odnosu na drugo tromjesečje, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u trećem kvartalu je u odnosu na isti period prošle godine veći 25,9 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u trećem kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 24,8 odsto, dok je u odnosu na drugi kvartal ove godine veći 10,7 odsto.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u trećem kvartalu je u odnosu na isti period prošle godine veći 37,6 odsto, dok je u odnosu na drugi kvartal veći 22,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smještaja i ishrane u trećem kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 32,1 odsto, dok je u odnosu na drugi ovogodišnji kvartal veći 112,4 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u trećem kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 11,5 odsto, dok je u odnosu na drugo tromjesečje ove godine veći 14,2 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije