fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeći promet robe u trgovini na malo

Veći promet robe u trgovini na malo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Promet robe u trgovini na malo u četvrtom kvartalu prošle godine je, u odnosu na isti period 2022, veći je 6,8 odsto u tekućim i 2,5 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Promet robe u trgovini na malo u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na treći kvartal manji je 21 odsto u tekućim i 20,8 odsto u stalnim cijenama.

Statističari su izračunali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine manji 6,1 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine promet manji 27,2 odsto.

“Promet u trgovini na malo prehranom u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine veći je 4,2 odsto, dok je u odnosu na treći prošlogodišnji kvartal promet manji 27,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u četvrtom kvartalu prošle godine veći 13,8 odsto u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine, dok je 3,2 odsto manji u odnosu na treći kvartal prošle godine.

Promet u trgovini na malo ostalim neprehrambenim proizvodima je u četvrtom kvartalu prošle godine veći 10,6 odsto u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine promet manji 15 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Punktovi EPCG neće raditi tokom praznika

Nikšić , (MINA-BUSINESS) – Informativno naplatni punktovi Elektroprivrede (EPCG), tokom predstojećih praznika, neće raditi...