fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVDT usvojilo pritužbu EPCG

VDT usvojilo pritužbu EPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) usvojilo je pritužbu Elektroprivrede (EPCG) podnijetu radi preispitivanja rješenja Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) o odbacivanju krivične prijave, koju je kompanija podnijela protiv nekoliko osoba.

VDT je, kako je saopšteno iz EPCG, obavijestilo pravnog punomoćnika kompanije da je usvojena pritužba koja je podnijeta radi preispitivanja rješenja SDT-a od 14. decembra prošle godine, o odbacivanju krivične prijave.

EPCG je krivičnu prijavu podnijela protiv bivšeg predsjednika Vlade, Duška Marković, bivše ministarke ekonomije, Dragice Sekulić, vlasnika i zastupnika preduzeća Uniprom, Veselina Pejovića, bivšeg predsjednika Odbora direktora EPCG, Đoka Krivokapić, bivšeg izvršnog direktora EPCG Igora Noveljića i drugih osoba označenih u krivičnoj prijavi.

„VDT nas je, u tom smislu, obavijestio da je, ocjenom pritužbe i cjelokupnih spisa predmeta, utvrđeno da je predmetno rješenje o odbacivanju krivične prijave preuranjeno, pa je predmet vraćen SDT-u radi preduzimanja potrebnih mjera i radnji, na temelju kojih će se donijeti odluka u skladu sa zakonom“, rekli su iz EPCG.

Iz EPCG su saopštili da se nadaju da je to pokazatelj trajnog odstupanja od nekadašnje prakse, „prema kojoj su važni akteri iz sfere SDT-a, prvenstveno Milivoje Katnić i Saša Čađenović, odluke donosili na osnovu političkih interesa, čime je nanošena ogromna šteta građanima i privredi, prvenstveno EPCG“.

„Nesumnjivo je, na taj način, narušavano povjerenje u tužilaštvo“, zaključili su iz EPCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije