fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVasilije Kostić izglasan za predsjednika CUP-a

Vasilije Kostić izglasan za predsjednika CUP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na danas održanoj osnivačkoj skupštini Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP) izglasan je Upravni odbor, a za predsjednika te organizacije izabran je doktor ekonomskih nauka, Vasilije Kostić.

CUP je, kako je saopšteno, strukovno udruženje koje se formira sa ciljem da u budućnosti bude reprezentativni predstavnik poslodavaca u socijalnom dijalogu, prenosi Mediabiro.

Svrha CUP-a je, kako se navodi, promjena postojeće negativne percepcije poslodavaca, promjena dosadašnjeg neadekvatnog vrednovanja njihovog značaja za društveni napredak, kao i za ostvarenje njihovog većeg uticaja od dosadašnjeg na privredne i društvene tokove.

“CUP ima ambiciju da učestvuje u socijalnom dijalogu na nacionalnom nivou, zastupa interese poslodavaca u tripartitnim tijelima i radnim grupama koje rade na kreiranju propisa važnih za poslovanje preduzeća sa posebnim fokusom na razvoj slobodnog tržišta i preduzetništva, radnom zakonodavstvu, poreskoj politici, tržištu rada i zapošljavanju”, saopšteno je na osnivačkoj skupštini CUP-a.

U tom smislu, kako se dodaje, obaveza poslodavaca nije da reformiše društvo već dio njegove institucionalne strukture koji predstavlja privredu, odnosno biznis i učini je efikasnijom.

Realizujući svoju misiju CUP, kako se zaključuje, stvara snažnu osnovu za suštinsku društvenu reformu i za razvoj moderne, prosperitetne privrede i društva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije