fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUSSCG uvodi dežurstva i rad od kuće

USSCG uvodi dežurstva i rad od kuće

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindikata (USSCG) će, u skladu sa preporukama Vlade i Instituta za javno zdravlje, svoj rad u narednih 15 dana ograničiti tako što će uvesti dežurstva i rad od kuće.

Ujedno, USSCG će do daljnjeg obustaviti skupove, sastanke i druge aktivnosti koje podrazumijevaju veći broj osoba na jednom mjestu.

USSCG je obavijestila članstvo i poslovne partnere da će, i pored ograničavanja radnog vremena i rada sa strankama, svoj rad u najvećoj mjeri obavljati putem elektronske pošte i telefona, što znači da će u periodu od sedam do 15 sati svakog radnog dana zaposleni u Stručnoj službi USSCG biti dostupni pomenutim kanalima komunikacije.

“Naši članovi koji imaju neodložnu potrebu da nas konsultuju o svojim pravima i obavezama treba to da urade putem e-maila [email protected] ili telefona 020/232-315 i 067/418-991”, navodi se u saopštenju.

Iz USSCG su apelovali na sve članove da i sami pokažu odgovoran odnos kakav takva situacija zaslužuje, te da odgode sve planirane sastanke i okupljanja na period od najmanje 15 dana.

Imajući u vidu važnost ovog trenutka, prije svega zaštitu života i zdravlja sugrađana, USSCG apeluje na sve poslodavce u Crnoj Gori da pokažu odgovoran odnos najprije prema svojim zaposlenima, a potom i prema građanima – korisnicima njihovih usluga, na način da ograniče rad, odnosno tamo gdje postoji mogućnost uvedu rad od kuće ili na drugačiji način organizuju radno vrijeme.

“Ovo je trenutak kada trka za profitom ne smije biti iznad onoga što nam je najsvetije, a to su život i zdravlje naših građana i građanki, odnosno trenutak kada se ulaganje u mjere i sredstva zaštite i zdravlja na radu konačno ne smije tretirati kao trošak”, kazali su iz Unije.

Istovremeno, USSCG je apelovala na sve zaposlene da i sami preduzmu sve mjere predostrožnosti u cilju zaštite sebe i svojih kolega, ali i da zahtijevaju od poslodavaca da za vrijeme rada obezbijede i preduzmu sve neophodne mjere koje bi umanjile moguće štetne posljedice pri čemu posebno misle na zaposlene koji rade sa strankama.

“USSCG koristi ovu priliku da iskaže poštovanje prema svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori, našim tihim herojima, koji su najizloženiji riziku, ali i zaposlenima u svim drugim javnim službama koje će narednih dana danonoćno brinuti o svima nama”, rekli su iz Unije.

USSCG se, kako se zaključuje, nada da će svi kao pojedinici dati puni doprinos da se pobijedi ta pošast i da će, više nego ikada, pokazati solidarnost i ličnu odgovornost da zaštite kako sebe, tako i druge od sebe.

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...