fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryUskoro prodaja nekretnina Atlas banke

Uskoro prodaja nekretnina Atlas banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajna uprava Atlas banke uskoro treba da objavi prodaju nekretnina te finansijske institucije procijenjenih na 40 miliona EUR, kao i udjela u više firmi vrijednog 18 miliona EUR, pišu Vijesti.

Od ove i druge imovine banke, kao i potraživanja od kredita u iznosu od 63 miliona EUR, stečajna uprava mora da naplati što više novca kako bi isplatila povjerioce.

U prvom redu povjerilaca su oni koji imaju pravosnažne presude ili hipoteke i oni se odmah naplaćuju. U drugom isplatnom redu je Centralna banka (CBCG) koja nema potraživanja ,a treći u redu za naplatu je Fond za zaštitu depozita (FZD) koji će potraživati 89 miliona EUR za isplatu isto toliko zaštićenih deponenata.

Nakon toga, slijede ostali.

Na prodaju će biti neke od najvrednijih nekretnina Atlas grupe Duška Kneževića, ali i njegova porodična kuća i imanje u selu Mojanovići u Zeti kod Podgorice koje je na banku upisano kao poravnanje za ranije odobrene kredite.

Prema sporazumu iz juna 2017. godine, Knežević je tom imovinom, označenom kao “vila u Zeti”, izmirio dugove od 2,09 miliona EUR koje su firme Atlas grupa i Tradeunique, kao i fizičko lice Dejan Sekulić imali prema Atlas banci.

Vila u Zeti sada je procijenjena na 2,1 milion EUR.

Bivše imanje Kneževića, kako je navedeno u podacima banke, obuhvata kuću od 103 kvadrata, pomoćne zgrade sa 97 kvadrata, tri hiljade kvadrata zemljišta i 961 kvadrat vinograda.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije