fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUskoro oglas za novog direktora To Montenegra

Uskoro oglas za novog direktora To Montenegra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Oglas za novog izvršnog direktora državne avio-kompanije To Montenegro biće raspisan u narednih nekoliko dana, saopšteno je Vijestima iz Ministarstva kapitalnih investicija.

To mjesto će od narednog mjeseca biti upražnjeno, jer je dosadašnji direktor, Predrag Todorović, 21. februara podnio Odboru direktora i Ministarstvu zahtjev za sporazumni raskid ugovora.

”Oglas za novog direktora kompanije očekujemo nakon sjednice Odbora direktora, njihove saglasnosti i definisanog teksta oglasa, u narednih nekoliko dana”, kazali su iz resora kojim rukovodi ministar Mladen Bojanić.

Iz nacionalne avio-kompanije je tada saopšteno da je, kao obrazloženje, Todorović naveo da je podnio zahtjev isključivo iz ličnih razloga, uz predlog da na osnovu člana 19 ugovora o radu, otkazni rok bude 38 kalendarskih dana, tačnije do 31. marta ove godine.

On se odrekao svih prava ugovora u preostalom trajanju od tri godine i prava na otpremninu, predlažući da se do isteka otkaznog roka izmire obaveze po ugovoru o radu do tog datuma.

Upražnjeno mjesto je i na poziciji predsjednika Odbora direktora To Montenegra. Dotadašnji predsjednik Filip Radulović je podnio ostavku na tu funkciju, nakon prelaska na mjesto izvršnog direktora kompanije Montenegro Works.

”Novi Odbor direktora će se koncipirati po usvajanju završnog računa kompanije”, kazali su iz Ministarstva ne precizirajući kada će to biti.

Vlada je novu avio-kompaniju To Montenegro osnovala početkom februara prošle godine, a prvi komercijalni let je obavljen 10. juna.

Kompanija je tokom prošle godine bila u minusu zbog, kako je objašnjeno, ulaganja u infrastrukturu.

Bojanić je ranije ocijenio da To Montenegro može biti održiv uz određenu pomoć od države, koja mora biti zakonita.

Avioni kompanije trenutno iz Podgorice i Tivta lete prema deset različitih destinacija, a Todorović je ranije kazao da je u planu da tokom ove godine bude ukupno više od 15 linija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...