fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA ponovo apeluje da se obustavi blokada rada Skupštine

URA ponovo apeluje da se obustavi blokada rada Skupštine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA ponovo je pozvao Demokrate i Demokratski front da obustave blokadu Skupštine i omoguće smanjenje akciza na gorivo, koje bi, prema novim najavama, moglo naredne sedmice poskupiti 16 do 29 centi.

“Dok cijene energenata vrtoglavo rastu, što se makar u nekoj mjeri može umanjiti usvajanjem predloga o smanjenju akciza, Aleksa Bečić i Andrija Mandić blokiraju sjednicu parlamenta, koji mora odlučiti po tom pitanju”, kazali su predstavnici pokreta URA.

Oni su upozorili da se, zbog ukupne situacije, mora reagovati brzo i efikasno, kako bi se umanjili brojni negativni efekti krize.

URA danima poziva Demokrate i Demokratski front da “odblokiraju” Skupštinu i u što kraćem roku zakažu sjednicu, kako bi se na dnevnom redu mogao naći i predlog o umanjenju akciza na gorivo.

Oni su podsjetili da svaki novi rast cijene energenata uslovljava i poskupljenja skoro svih drugih proizvoda, što značajno pogađa budžet građana Crne Gore.

URA je ranije inicirala i ukidanje poreza na dodatu vrijednost (PDV) za osnovne životne namirnice, ali i taj predlog čeka da se odblokira rad parlamenta.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije