fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Nova vlast nastavlja diskriminatorski odnos prema korisnicima srazmjernih penzija

URA: Nova vlast nastavlja diskriminatorski odnos prema korisnicima srazmjernih penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nova vlast nastavlja svoj diskriminatorski, ignorantski i nepravedni odnos prema korisnicima srazmjernih penzija kojih u Crnoj Gori ima preko deset hiljada, od čega većina prima penzije u iznosima od 60 do 200 EUR saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Predstavnici URA su naveli da zbog toga ta grupa stanovništva spada među najugroženijima u Crnoj Gori.

“Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je u četvrtak da se na dnevni red pete sjednice proljećnog zasjedanja Skupštine uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA o povećanju minimalne penzije na 450 EUR za korisnike srazmjernih penzija, kao i dječijih dodataka 50 odsto”, navodi se u saopštenju URA.

Iz Građanskog pokreta URA su podsjetili da je prethodno, u decembru prošle godine, Skupština donijela zaključak kojim je obavezala Vladu premijera Milojka Spajića da najkasnije do kraja marta ove godine predloži povećanje i srazmjernih penzija.

“Međutim, Vlada je to odbila da učini, a sada Spajićevi i Mandićevi poslanici odbijaju da se o ovoj temi uopšte i raspravlja, stavljajući građankama i građanima jasno do znanja da oni ne žele da se bave njihovim problemima”, rekli su iz URA.

Takođe, kako su dodali, ako se već od Spajićevih poslanika nije moglo očekivati da glasaju da se u dnevni red uvrsti predlog URA o povećanju dječijih dodataka 50 odsto, očekivali su makar od svih poslanika partija parlamentarne većine, koji su izglasali donošenje aktuelnog zakonskog rješenja 2021. godine.

“Međutim, neke partije čini se sve više gube svoj karakter i takmiče se u tome ko će se bolje dodvoriti i prikloniti Spajiću i njegovim odlukama, pa koliko god one bile loše za Crnu Goru i njenu budućnost”, zaključili su iz URA.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...