fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUnited Group se pridružio Deklaraciji EU i Zapadnog Balkana o romingu

United Group se pridružio Deklaraciji EU i Zapadnog Balkana o romingu

Brisel, Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – United Group, jedan od najvećih pružalaca telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi, potpisao je danas u Briselu Deklaraciju Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana o romingu, saopšteno je iz Savjeta za regionanu saradnju (RCC).

United Group je Deklaraciju potpisao na sastanku telekom operatera iz EU i regiona koji su organizovali Evropska komisija (EK) i RCC.

„United Group se tako pridružio inicijativi koja će dovesti do smanjivanja cijena prenosa podataka u romingu između EU i Zapadnog Balkana od 1. oktobra ove godine“, navodi se u saopštenju.

Generalna sekretarka RCC-a, Majlinda Bregu, kazala je da joj je drago da vidi da se i drugi telekom operateri pridružuju Deklaraciji o romingu, s obzirom na to da je to inicijativa na čijoj realizaciji rade zajedno sa EK i koja će donijeti konkretne koristi građanima regiona i Unije.

„Neumorno radimo na tome da se što više telekom operatera pridruži ovoj inicijativi. Pred svima nama je još mnogo posla, no, s nestrpljenjem čekamo oktobar ove godine,“ rekla je Bregu.

Nastavljajući uspješan režim „rominga kao kod kuće“ u EU i na Zapadnom Balkanu, telekom operateri iz Unije i regiona su na samitu EU i Zapadnog Balkana u decembru prošle godine u Tirani potpisali Deklaraciju o romingu i tako omogućili smanjivanje cijena prenosa podataka u romingu od 1. oktobra ove godine.

„Deklaracija je rezultat snažnog angažmana telekom operatera iz EU i sa Zapadnog Balkana, kao i podrške EK, RCC-a i vlasti iz regiona i u skladu je sa Akcionim planom za zajedničko regionalno tržište“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije