fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUmanjen dug Cijevne commerce prema IRF-u za 420 hiljada EUR

Umanjen dug Cijevne commerce prema IRF-u za 420 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dug od 3,8 miliona EUR koji je kompanija Cijevna commerce imala prema Investiciono-razvojnom fondu (IRF) i oko čije naplate se spore u Privrednom sudu, umanjen je za još 420 hiljada EUR, nakon što je prodat dio hipoteke firme.

Osim toga, postoji ponuda za prodaju još jednog dijela imovine firme, ali dug Cijevne ni tada neće biti u potpunosti isplaćen, rekao je u utorak na ročištu u sudu advokat IRF-a, Dimitrije Šaranović, pišu Vijesti.

On je objasnio da je 420 hiljada EUR uplaćeno na račun IRF-a nakon što je javni izvršitelj Vladimir Vujotić prodao hipoteke. Ukupan dug Cijevne commerce bio je oko 3,8 miliona EUR, a početkom godine je umanjen za 1,9 miliona, nakon što je Vujotić prodao dio hipoteke.

IRF je krajem maja prošle godine pokrenuo spor u Privrednom sudu protiv kompanije Cijevna Commerce, u vlasništvu porodice biznismena Danila Petrovića, kako bi iz njene imovine naplatio kredite koji mu nijesu vraćeni. Krediti su dati drugim firmama u vlasništvu porodice tog biznismena, odnosno preduzećima Cijevna komerc i Montenegro premier.

Vijestima su iz IRF-a prethodno kazali da su založene pokretne stvari – vozila, izdata kao jedan od kolaterala po kreditima datim dvjema firmama, a da je postupak izvršenja pokrenut nakon raskida ugovora o kreditu i dospijeća svih obaveza kompanija.

Na najavu da bi se mogao naplatiti još jedan dio duga, advokatica Cijevne Danica Radulović, navela je da smatraju da nema uslova da se odredi izvršenje jer bi se time pričinila šteta toj firmi.

Ona je kazala da IRF ne trpi nikakvu štetu jer očekuju namirenje u dva postupka kod izvršitelja Vujotića.

Šaranović je rekao da su se stekli uslovi da se spor okonča oduzimanjem pokretnih stvari Cijevne commerce, kao i da trpe štetu jer novac nije u rukama IRF-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...