fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUkinuti odluku o trošenju budžetske rezerve

Ukinuti odluku o trošenju budžetske rezerve

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je na hitno ukidanje Predloga odluke Vlade o trošenju 200 hiljada EUR tekuće budžetske rezerve po modelu i uredbama prethodne vlasti.

Član Glavnog odbora (GO) SDP-a, Ćazim Lisičić, kazao je da time pokazuje da se želi nastaviti praksa po kojoj je dio sredstava dodjeljivan od “užeg kabineta”, što je ostavljalo dosta nedoumica kada je u pitanju namjena trošenja sredstava, pogotovo u predizbornom periodu.

„Podsjećamo da je u toku kampanja za lokalne izbore u Nikšiću i da dio javnih funkcionera nove vlasti koristi državne resurse za kampanju, tako da i ova odluka ostavlja sumnju na koji način će se 200 hiljada EUR rasporediti, posebno kad je u pitanju socijalna i druge slične vrste pomoći građanima“, naveo je Lisičić u saopštenju.

Javne finansije se, kako smatra, moraju voditi na moderan i evropski način, a ne slično kao i Demokratska partija socijalista (DPS) u prethodnim godinama, dok se sredstva građana “organizovano i tajno” koriste za ko zna kakve namjene.

„Posebno zabrinjava što ovakva odluka dolazi poslije čvrstog obećanja nove Vlade i govora premijera Zdravka Krivokapića da će se nova vlast prema javnim finansijama odnositi transparentno“, poručio je Lisičić.

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata aprilskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...