fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUgovoreni novi radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600

Ugovoreni novi radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava javnih radova (UJR) potpisala je nove ugovore za nastavak radova na skijalištima Žarski i Kolašin 1600, saopšteno je iz Vladine službe za odnose sa javnošću.

“U skladu sa opredjeljenjem Vlade da valorizuje turističke potencijale sjevera, UJR potpisala je tri nova ugovora, koja će omogućiti nastavak aktivnosti”, navodi se u saopštenju.

Iz Vladine službe za odnose sa javnošću kazali su da je u okviru projekta izgradnje novog ski centra na lokalitetu Žarski, na mojkovačkoj strani Bjelasice, ugovorena izrada idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnja ski staza uz planiranu žičaru „Z4“, po principu „projektuj i izgradi“.

Oni su naveli da je najbolje rangirani ponuđač u postupku javne nabavke bilo podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering MNE”, a vrijednost posla je 1,9 miliona EUR.

“Rok za izradu idejnog rješenja je dva mjeseca od potpisivanja ugovora, za izradu glavnog projekta dva mjeseca od usvajanja idejnog rješenja, a za izgradnju šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao”, navodi se u saopštenju.

Iz Vladine službe za odnose sa javnošću podsjetili su da je ranije ugovorena izrada tehničke dokumentacije i izgradnja šestosjedne isklopive žičare, kapaciteta 2,6 hiljada skijaša na sat.

“Podizanjem potpornih konstrukcija na putu Vragodo – Vrioci – Žarski katun, za koje je izabrano preduzeće “Eko recikalaža” iz Podgorice, stvoriće se uslovi za dalju izgradnju pristupne saobraćajnica prema Žarskom”, piše u saopštenju.

Vlada će, kako se navodi, u taj posao investirati blizu milion EUR, a ugovoreni rok završetka radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao.

Iz Vlade su rekli da je UJR ugovorila i izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru „K8“ na skijalištu Kolašin 1600, po principu „projektuj i izgradi“.

Taj posao nakon tenderskog postupka pripao je „Gradnji inženjering MNE“, a vrijednost radova je 1,2 miliona EUR.

Iz Vladine službe za odnose sa javnošću rekli su da se izvođač obavezao da izradu idejnog rješenja završi u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora, izradu glavnog projekta dva mjeseca od dana usvajanja idejnog rješenja, dok će radove na žičari završiti za šest mjeseci od uvođenja u posao.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...