fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUgostili predstavnika Crne Gore na kongresu mladih za klimatske promjene

Ugostili predstavnika Crne Gore na kongresu mladih za klimatske promjene

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) u skladu sa međunarodnim trendovima, strateškom orijentacijom Vlade i internim aktima, čvrsto opredijeljena za ulaganje u obnovljive izvore energije, saopštilo je rukovodstvo elektroenergetske kompanije.

Predsjednik Odbora direktora EPCG i njen izvršni direktor, Milutin Đukanović i Nikola Rovčanin, ugostili su specijalistu ekologije Miloša Džiknića, ovogodišnjeg predstavnika Crne Gore na svjetskom kongresu mladih za klimatske promjene, koji se održava od 28. do 30. septembra u Milanu.

Prilikom razgovora, predstavnici EPCG su Điknića upoznali sa budućim projektima baziranim na zelenoj energiji.

“EPCG planira da postojeće proizvodne kapacitete, koje trenutno čine Termoelektrana (TE) Pljevlja, hidroelektrane (HE) Piva i Perućica, rastereti izgradnjom novih, i to onih koji bi potvrđivali pomenutu usmjerenost ka zelenoj energiji”, navodi se u saopštenju.

Među aktuelnim ili budućim projektima EPCG naročito veliki značaj imaju projekti solarna elektrana Briska gora u Ulcinju, vjetroelektrana Gvozd u Nikšiću, plutajući solar na jezeru Slano, Solari 3000+ i Solari 500+, ekološka rekonstrukcija TE, kao i toplifikacija Pljevalja.

Džiknić je, nakon upoznavanja sa budućim projektima kompanije EPCG, kazao da mu je izuzetno drago što će se kompanija usredsrediti na energetsku tranziciju i zelene poslove, i prilagoditi elastičnosti rješenja zasnovanih na prirodi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije