fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU utorak sastanak ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope

U utorak sastanak ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Godišnji radni sastanak ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope održaće se u utorak u Budvi.

Domaćini sastanka, koji se održava 16. put, su crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi.

„Ministri poljoprivrede jugoistočne Evrope i šefovi delegacija okupiće se u Budvi kako bi razgovarali o budućim planovima razvoja poljoprivrede i ruralnom razvoju u regionu i razmotrili proces regionalne saradnje u datim sektorima“, navodi se u saopštenju organizatora.

Sastanak u Budvi će biti usmjeren na značaj procesa i dosadašnjih dostignuća u integraciji zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU) u pogledu perspektive za razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja.

“Ministri će elaborirati postignute rezultate u implementaciji IPARD programa u zemljama Zapadnog Balkana i značaju IPARD III programa, koji predstavlja sredstvo za implementaciju Zelene agende za Zapadni Balkan. Govoriće se i o značaju slobodne trgovine i obavezama i mjerama za obezbjeđivanje slobodnog kretanje poljoprivrednih dobara, inputa i zaliha, u svjetlu trenutnih geopolitičkih dešavanja i uticaja rata u Ukrajini“, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo u ovom mjesecu preuzima predsjedavanje SWG Skupštinom, u težnji za unapređenjem regionalne saradne i integraciji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja čitavog regiona Zapadnog Balkana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije