fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU toku protest taksista

U toku protest taksista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na ulicama Podgorice u toku je protest taksista, koji je organizovao Strukovni sindikat taksista Crne Gore.

Oni su obišli Upravu prihoda i carina, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Vladu, kako bi pozvali na hitna rješenja za izlaz iz, kako navode, aktuelnog katastrofalnog stanja, prenose Vijesti.

Predsjednik Strukovnog sindikata taksista, Borislav Pavlović, kazao je da su organizovali protest iz više razloga, a jedan je osnovni – da ih novi ministri prime na razgovor.

“Želimo da pokažemo da nas ima, a kako ćemo dalje reagovati vidjećemo. Ne očekujemo da će nas primiti ministri. Ako nijesu za godinu, ne očekujemo ni da će danas”, rekao je Pavlović novinarima.

On je naveo da je razlog protesta situacija u auto taksi prevozu u Crnoj Gori.

“Nerad inspekcija i rapidni rast sive ekonomije, koja je uništila ovu turističku sezonu, koja je trebalo da nam bude godina oporavka. Želimo da ukažemo da ima 1,5 hiljada preduzetnika koje nijesu pitali u kakvim uslovima rade”, kazao je Pavlović.

On je podsjetio i da je proces fiskalizacije problematičan iz više razloga.

“Prvi je što je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja promijenilo 1. juna pravilnik za fiskalizaciju taksi prevoza, čime je obesmišljena i ne funkcioniše zato što nijesu pronađeni aparati koji treba da nas povežu sa kasom. Mi koji smo to u roku odradili smo u situaciji da naše kase ne funkcioniši”, naveo je Pavlović.

Pavlović je objasnio da će danas do 15 sati čekati da li će im se neko od nadležnih obratiti, a tada će i održati Skupštinu na kojoj će odlučiti, koji su im sljedeći koraci.

Predstavnici taksista predali su zahtjeve Ministarstvu finansija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nafta i dalje iznad 87 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima...