fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU TO Tivat i TO Kotor zadovoljni turističkim rezultatima u ovoj godini

U TO Tivat i TO Kotor zadovoljni turističkim rezultatima u ovoj godini

Tivat, Kotor, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici turističkih organizacija (TO) Tivat i Kotor zadovoljni su proteklom turističkom sezonom i ostvarenim prihodima.

Direktori TO Tivat i Kotor, Danica Banjević i Jovan Ristić, saglasni su da će ovogodišnja turistička sezona zavisiti od daljeg razvoja epidimiološke situacije.

Banjević je agenciji Mediabiro kazala da je Tivat u proteklih 11 mjeseci, prema podacima Monstata, posjetilo više od 105 hiljada turista.

„Ako upoređujemo sa 2019. godinom, to je oko 32 odsto manje dolazaka, odnosno 17 odsto manje noćenja“, navela je Banjević.

Ona je kazala da je teško u ovakvoj epidemiološkoj situaciju planirati šta će se desiti u ovoj godini.

„Vođeni ovim što se desilo prošle godine optimistični smo da ćemo imati dobro posjetu“, rekla je Banjević.

Prema njenim riječima, i konkurentni će imati intenzivne marketinške aktivnosti na emitivnim tržištima tako da i u tom dijelu moraju dobro da se pripreme.

„Naš fokus će biti na digitalnim kampanjama i pratićemo situaciju na tržištu. Plasiraćemo kampanje na onim tržištima odakle ćemo imati direktne avio letove i pratićemo epidemiološku situaciju“, navela je Banjević.

Kako je kazala, struktura turista je bila drugačije u odnosu na godine prije pandemije i prema statistici dominirali su turisti sa tržišta Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine.

Ona smatra da je možda bilo i moguće da su neke mjere uvele tokom glavne turističe sezone, kako bi post sezona bila bolja.

„Opet je pitanje šta bi se dešavalo na našim emitivnim tržištima sa kojih nam dolazi veliki broj turista. Jer sve i da je situacija kod nas bila dobra, na emitivnim tržištima nije bila, tako da bi na kraju bilo isto“, rekla je Banjević.

Ona je poručila da se nada da će ova godina biti puno bolja i da će ostvariti rezultate dobre rezultate i u periodu prije sezone.

Ristić je kazao da je dodatni problem organizaciji predstavljao i veliki dug koji su imali.

foto: Mediabiro

“Bilo je vrlo komplikovano, ali mislim da smo se dobro izborili sa tim i sa svim onim što smo sebi postavili kao zadatak, tako da sad možemo da kažemo da je dobra sezona iza nas“, ocijenio je Ristić.

Kada je u pitanju protekla ljetnja turistička sezona i sve one epidemiološke mjere koje su donesene kako bi ona uspjela, Ristić smatra da je to doprinijelo da veliki broj ljudi, pogotovo iz regiona, dođe u Crnu Goru.

„Ali, pred sam kraj sezone imamo porast broja zaraženih. Mislim da smo se svi malo bili opustili i da je greška postojala kod kontrole unutar ugostiteljskih objekata, jer smo vjerovali da je dovoljna kovid potvrda da se zaraza dalje ne širi“, naveo je Ristić.

On je istakao da će se, ukoliko epidemiološka situacija dopusti i ukoliko se svi budu odgovornije ponašali, stvoriti dobri uslovi za organizaciju ljetnje sezone.

„Najave su veoma dobre, interesovanje je na visokom nivou. Ono što znamo da će Crna Gora biti destinacija broj jedan za goste iz najbližeg okruženja“, rekao je Ristić.

Prema njegovim riječima, poznato je i da se kruzing industrija postepeno „vraća u život“, što je veoma bitno za Kotor.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

premijer Milojko Spajić

NVO uputile inicijativu Spajiću: Crna Gora da kosponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Podgorica, (MINA) – Predstavnici 14 nevladinih organizacija (NVO) i građanske aktivistkinje Jovana Marović i...