fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Tivtu više gostiju

U Tivtu više gostiju

Tivat, (MINA-BUSINESS) – U Tivtu trenutno boravi 3,9 hiljada turista, 14 odsto više u odnosu na prošlu godinu, pokazuju podaci tivatske Turističke organizacije (TO).

To je i 19 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

Direktorica TO Tivat, Nina Lakičević, kazala je da, ukoliko se posmatraju podaci za septembar, oni pokazuju da je broj turista ove godine viši 13 odsto u odnosu na prošlu godinu, odnosno 14 odsto u odnosu na 2019.

„Ove godine najviše posjetilaca imali smo iz Srbije, dok u ovom periodu postsezone najviše imamo gostiju iz Rusije, zatim Velike Britanije, Ukrajine i Njemačke. Ono što pokazuje trend jeste da se struktura gostiju i broj posjeta razvio u tom pravcu da Tivat više ne bude grad koji će se fokusirati primarno na jul i avgustm već da idemo ka tome da budemo cjelogodišnja turistička destinacija“, rekla je Lakičević agenciji CGNews.

U novembru Tivat obilježava Dan Opštine i u skladu sa tim, TO zajedno sa Centrom za kulturu, nadležnim sekretarijatima i drugim ustanovama kulture, osmišljava program i sadržaje za domaće posjetioce, ali i turiste.

tivat
foto: agencija CGNews

“U proteklom periodu radili smo na valorizaciji zaleđa opštine i akcenat dali na ruralni turizam. Upravo ćemo tokom novembra, u saradnji sa TO Herceg Novi, imati promociju audio vodiča karakterističnog za život na Luštici, gdje ćemo pozvati medije i turoperatore i napraviti kružnu turu kako bi prezentovali Luštička i Krtolska sela. Cilj nam je da svi budu dovoljno informisani o ovom segmentu ponude kako bi i gostima mogli da damo što bolju informaciju”, navela je Lakičević.

Ona je dodala da je 4. novembra u planu pješačka tura za sve zainteresovane, prvenstveno Tivćane i da se na taj način želi promovisati ponuda Luštice odnosno njenih sela.

Lakičević je istakla i da se trenutno priprema i radi na promociji novogodišnjeg programa i samog dočeka Nove godine u Tivtu.

“Pripremamo bogat novogodišnji program koji će trajati mjesec. Počećemo sredinom decembra sve do sredine januara, a na gradskoj rivi biće postavljene novogodišnje kućice“, saopštila je Lakičević.

Ona je dodala da je u planu pojačana marketinška aktivnost tokom narednih mjeseci, koja će se bazirati najviše na region.

„31. decembra u Novu godinu ući ćemo uz koncerte Bojana Delića i Harisa Džinovića, dok ćemo za reprizu nove godine imati Akademija bend iz Bara i Aca Pejovića. Od 16. decembra do 14. januara svake subote i nedelje na rivi Pine imaćemo dnevne svirke prvenstveno crnogorskih bendova i izvođača“, rekla je Lakičević.

Prema njenim riječima, sredinom oktobra biće prezentovana anketa turista koja je rađena prethodna tri mjeseca, koja će pokazati u kojim segmentima je zadovoljen standard gostiju, kao i na kojim segmentima ponude treba dodatno raditi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije