fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU srijedu protest ispred Ambasade Njemačke

U srijedu protest ispred Ambasade Njemačke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindikata (USSCG) i Sindikat Telekoma organizovaće u srijedu protest ispred zgrade Ambasade Njemačke u Podgorici zbog, kako su naveli, nespremnosti poslodavca da ispuni opravdane i argumentovane zahtjeve zaposlenih.

Jednosatno protestno okupljanje počeće u 12 sati.

Iz USSCG su podsjetili da su zaposleni u Crnogorskom Telekomu 15. novembra stupili u štrajk, zbog, kako tvrde, namjere menadžmenta da poništi stečena prava zaposlenih i kolektivni ugovor, ukine socijalni dijalog i marginalizuje ulogu sindikata.

“Osim toga, menadžment Crnogorskog Telekoma, otvoreno i na najgrublji način krši osnovna prava zaposlenih garantovana kolektivnim ugovorom, zakonima o radu i o štrajku, Ustavom Crne Gore i konvencijama Međunarodne organizacije rada (MOR)”, dodaje se u saopštenju.

Protest se, kako su objasnili, organizuje zbog nespremnosti poslodavca da ispuni opravdane i argumentovane zahtjeve zaposlenih, a posebno zbog činjenice da je Njemačka najveći pojedinačni akcionar Deutsche Telekoma (DT), sa pravom veta u odlučivanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije